Vanilkové rohlíčky
29. 11. 2010
POTŘEBUJETE:
- 280 g hladké mouky
- 340 g cukru moučka
- strouhaných vlašských ořechů
- 50 g strouhaných loupaných mandlí
- 2 žloutky
- 200 g másla
- 1 lžička nastroé citronové kúry
- 2 vanilkové cukry
POSTUP:
- Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kúru.
- Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček a ten zabalený do fólie necháme v chladu odpočinout jeden den, aby se vůně a chutě rozležely.
- Zbytek moučkového cukru a vanilkový cukr společně promícháme v míse.
- Troubu předehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem.
- Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8 - 10 minut, a to podle velikosti rohlíčků.
- Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cokru.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář